четвер, 21 грудня 2017 р.

Україна заблокувала угоду Болгарії з РФ на ремонт МіГ-29, Софія каже про саботаж

Україна заблокувала угоду Болгарії з РФ на ремонт МіГ-29, Софія каже про саботаж

Четвер, 21 грудня 2017, 09:34 
фото


Болгарія призупинила дію угоди з російською компанією "МіГ" на загальну суму $49,7 мільйона через скаргу української компанії "Укрінмаш".
Про це йдеться в повідомленні на сайті міністерства.
За інформацією відомства, 19 грудня українська державна компанія "Укрінмаш" з концерну "Укроборонпром" подала скаргу до Комісії із захисту конкуренції проти рішення №129 Міністерства оборони Болгарії від 6 грудня 2017 року на обслуговування винищувачів МіГ-29.
Відповідно до цього рішення, протягом 4 років Росія повинна була забезпечувати технічну підтримку 15 винищувачів МіГ-29. Міністерство оборони Болгарії пояснило, що обрало процедуру прямих переговорів з концерном "МіГ", тому що тільки російська компанія має ліцензію, виробляє оригінальні запчастини та має можливість ремонту МіГ-29.
"В результаті скарги української державної компанії та блокування процедури обслуговування літаків призупиняється. Передбачені кошти повертаються до державного бюджету, і для отримання нових коштів на ремонт і обслуговування болгарських літаків буде потрібно не менше 3-4 місяців. Скарга була подана без штрафних санкцій, що говорить про те, що єдиною метою було заблокувати процедуру", - йдеться в повідомленні.
Міністр оборони Болгарії демонструє скаргу української компанії (фото - bgnes.com)
Міністр оборони Болгарії Красимір Каракачанов в середу провів спеціальну прес-конференцію, на якій назвав дії української сторони "навмисним саботажем", повідомляє БГНЕС.
"Нам ще належить з'ясувати, які причини цих дій - якісь політичні або економічні мотиви тих, кому не подобається рішення міністерства не шукати посередників, на відміну від попередніх угод про ремонт МіГ. Це ще належить уточнити, і я сподіваюся, що компетентні органи виконають свою роботу. Але на практиці це повертає нас на 3 місяці назад", - сказав Каракачанов.
Він також заявив, що українська компанія не має ні ліцензії, ні можливостей проводити ремонт МіГ-29.
Каракачанов сказав, що одна і та ж компанія кілька місяців тому подала апеляцію на контракт на ремонт вертольотів Мі-17 і таким же чином припинила процедуру.
"Ось чому я говорю, що це саботаж. Тому що після аналогічного досвіду кілька місяців тому ви робите другу спробу дуже чітко знаючи, що не можете брати участь у такій процедурі, і вам не може бути доручено виконання такого контракту через відсутність ліцензій та технічних можливостей", - сказав міністр.
Нагадаємо, частина болгарських військових льотчиків відмовляється літати на застарілих винищувачах радянських МіГ-29 під час запланованих цього тижня навчальних польотів.

Немає коментарів:

Дописати коментар