пʼятницю, 22 грудня 2017 р.

В Одеській області успішно випробували ракетний комплекс Вільха (ФОТО, ВІДЕО)

В Одеській області успішно випробували ракетний комплекс Вільха (ФОТО, ВІДЕО)
1

Український ракетний комплекс Вільха сьогодні, 22 грудня, пройшов чергові успішні випробування.


Про це у своєму Facebook повідомив президент Петро Порошенко.
"Вітаю всіх українців з успішним випробуванням українського ракетного комплексу Вільха. Тільки що отримав доповідь, що всі чотири ракети влучили в ціль", - написав глава держави.
На випробувальних пусках ракет на полігоні в Одеській області був присутній секретар РНБО Олександр Турчинов. За його словами, цими випробуваннями завершився цілий етап у роботі українських розробників і виробників ракетної техніки.
"Зараз можна з упевненістю сказати, що у України є нова потужна ракетна зброя, яка стане вагомим аргументом стримування агресора", - цитує Турчинова прес-служба Ради нацбезпеки і оборони.
Секретар РНБО розповів, що під час випробувань уточнювалися балістичні характеристики, перевірялися високоточна система наведення, ефективність нового твердого ракетного палива і надійність ураження цілі бойовою частиною ракети.
"Також, що дуже важливо, ми перевірили якість нових ракетних корпусів із надміцних сплавів, виготовлених на унікальному технологічному обладнанні, монтаж якого завершився минулого місяця в державній акціонерній холдинговій компанії Артем", - підкреслив Турчинов.
"Під час випробувань ракети потрапили прямо в точку прицілювання. Це унікальний результат, який у черговий раз доводить переваги українських ракет перед російськими аналогами", - додав він.
Помічник міністра оборони Юрій Бірюков опублікував у своєму Facebook відео, в якому коротко розповів про історію створення сучасної ракети повністю українського виробництва.



ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: 

Немає коментарів:

Дописати коментар