вівторок, 10 січня 2017 р.

В СБУ відреагувала на публікацію Савченко списку полонених (Відео)

В СБУ відреагувала на публікацію Савченко списку полонених (Відео)



завантаження (1)
Наразі у СБУ проводять експертизу оприлюднених списків українських полонених
Про це в ефірі «5 каналу» у програмі «Інформаційний день» зазначив радник голови СБУ Юрій Тандіт.
«Зараз ми проводимо експертизу списків опублікованих Надією Савченко. Вже ми можемо зробити первинні висновки за цими списками. Ми з Надією після опублікування списків вже говорили, для чого це було зроблено. Ми її попереджали, що так робити не потрібно. Вона, на жаль, пішла на цей крок і опублікувала списки. Ми бачимо, що у списках, опублікованих Надією Савченко, є повторення імен, прізвищ. Так само є в цих списках наші хлопці, які вважаються безвісти зниклими, а також в ці списки включені загиблі наші воїни. Крім цього, є кілька наших заручників, які були звільнені або знайдені», – повідомив Тандіт.
За його словами, є закони, які обмежують оприлюднення інформації щодо персональних даних наших громадян.
«Ми зіштовхувалися не один раз, і в тому числі з цього приводу Міністерство внутрішніх справ відкривало кримінальне провадження, коли дзвонили шахраї після опублікування списків наших хлопців, виходили на родичів і намагалися збагачуватися, вимагали гроші …. Ми розуміємо, те, що зараз опубліковані списки, вони можуть завдати шкоди не тільки нашим хлопцям, а також і їх рідним», – зазначив радник голови СБУ.
«Ми бачимо динаміку розвитку подій – найефективніші переговори зі звільнення заручників ніколи не проводили при шумі, піарі та маніпуляції даними. Це процес дуже делікатний. Є закон про боротьбу з тероризмом, згідно з яким списки передаються тільки з дозволу певних посадових осіб», – додав він.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар