середу, 4 січня 2017 р.

Поранений пілот Сергій Тітаренко написав пісню про пережите на війні

Поранений пілот Сергій Тітаренко написав пісню про пережите на війні
Військовий пілот Сергій Тітаренко написав пісню для соціально-мистецького проекту «Пісні війни», яка має назву «Настане мирний час». У ній він намагався нагадати українцям, що війна ще не закінчилась і попереду ще багато роботи. Композиція Сергія стане уже сьомою у військовій збірці проекту.

Про це йдеться у сюжеті інформаційного проекту «Перші про головне. Львів» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

Ще у червні 2014-го борт «Мі-24» , на якому перебував військовий льотчик Сергій Тітаренко, біля Слов'янська збила ворожа ракета. Лише дивом пілотові вдалося вижити. Далі були численні операції та важка реабілітація у США. Вояк пригадує: після падіння літака було не до музи, адже тіло паралізувало. Та коли вперше підвівся з ліжка, слова римувалися самі.

«Ця пісня про те, що бачать та відчувають хлопці там, на війні. Та я не так намагався це передати, як нагадати простим людям, які втомилися від війни, що ще роботи непочатий край і розслаблятися рано», – зазначає Сергій.

У дуеті разом із льотчиком співає й музикант, яка зараз мешкає у США, Аничка Чеберенчик. Саме вона написала музику до пісні «Настане мирний час». Виконавиця дала десятки благодійних концертів за океаном та зібрала понад сто тисяч доларів для реабілітації наших хлопців.

«Це теж свого роду реабілітація. Вони висловлюють побачене у віршах, туди вкладають все, що відчувають», – каже співачка.

Пісню презентують наприкінці січня. Її виконуватимуть у супроводі оркестру, в рамках проекту «Пісні війни».

Проект «Пісні війни» включає уже шість композицій, написаних бійцями АТО і заспіваних разом із професійними музикантами. Їх ротують на регіональних та всеукраїнських радіостанціях. А до Дня захисника України у жовтні 2017-го їх планують видати повноцінним альбомом.


війна на ДонбасіПерші про головне. ЛьвівСергій Тітаренко
* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
 Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/01/04/poranenyy_pilot_sergiy_titarenko_napysav_pisnyu_pro_perezhyte_na_viyni_1020391

Немає коментарів:

Дописати коментар