пʼятницю, 13 січня 2017 р.

НАСРАТЬ!Артеменко: Мені глибоко плювати, куди з приводу заборони «Дождя» звертатиметься МЗС РФ

Артеменко: Мені глибоко плювати, куди з приводу заборони «Дождя» звертатиметься МЗС РФ

Сегодня в 15:26
Голова Національна рада з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко здивований, що МЗС РФ почав обурюватися тільки після заборони трансляції в Україні телеканалу «Дождь», хоча до цього під заборону потрапили ряд інших російських каналів.
Про це він сказав у коментарі виданню «Гордон».
Він вважає, що російський телеканал «Дождь» порушував законодавство України, коли покузавав у своєму ефірі карту РФ з окупованим українським півостровом Крим. Також, за словами Артеменка, комерційної реклами на каналі «Дождь», який не підпадає під Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, бути не повинно.
За його словами, реакція спікера міністерства закордонних справ РФ Марії Захарової на заборону трансляції «Дождя» в Україні йому нецікава.
«Може, Захарова краще звернеться в ОБСЄ з приводу порушення Росією прав кримських татар? Взагалі дивна логіка. З чого це МЗС РФ раптом став боротися за свободу слова? Коли ми забороняли канал "Россияя 24", вони чомусь так не волали, як зараз. Мені глибоко плювати, куди з приводу заборони "Дождя" буде звертатися МЗС РФ. Мене цікавить Україна, її люди і закони», - підкреслив пан Артеменко.
За його словами, «Дождь» міг би уникнути заборони на трансляцію в Україні.
«Так, на телеканалі «Дождь» є хороші, професійні сюжети, але давайте подумаємо про почуття тих же кримських татар. Ми вели переговори з ними, розуміючи, що канал ліберальний. Але все, що ми просили, не було приведено у відповідність до вимог. Ну, значить, не так вже їм цікавий український глядач. Це ж технічне питання. Я б на їх місці, якщо був би зацікавлений Україною, просто вирізав цю карту або зробив би, наприклад, міжнародну версію», - резюмував Артеменко.
Нагадаємо, 12 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила російський телеканал «Дождь» із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України.
Зокрема, телеканал «Дождь» вилучено з переліку через трансляцію в його ефірі забороненої українським законодавством реклами (закон забороняє розміщення реклами в ефірі російських телеканалів, що ретранслюються в Україні), а також через трансляцію інформації, що посягає на територіальну цілісність України («Дождь» зображає Крим як територію Російської Федерації). Рішення про вилучення має набути чинності через місяць після оприлюднення.
Генеральна директорка російського телеканалу «Дождь» Наталя Синдєєва відреагувала на рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (Нацради) заборонити мовлення каналу на території України. Вона повідомила, що їй шкода, що регулятор прийняв таке рішення щодо російського телеканалу.
Згодом офіційна представниця російського МЗС Марія Захарова  у своєму Facebook повідомила, що звернеться в ОБСЄ через рішення Нацради про заборону трансляції в Україні російського телеканалу «Дождь».
Зазначимо, ще 5 січня у Чорноморську (Одеська область) активісти громадської організації «Ветерани АТО та інваліди "Рапіра"» добилися від місцевого кабельного оператора «Клен» відключення російського телеканалу «Дождь».

Немає коментарів:

Дописати коментар