четвер, 14 грудня 2017 р.

Голова комітету ПАРЄ вигнав із засідання представника Росії (відео)

Голова комітету ПАРЄ вигнав із засідання представника Росії (відео)

Леоніда Слуцького попросили залишити підкомітет з зовнішніх зв'язків Комітету ПАРЄ з політичних питань
Голова Політичного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Морген Йенсен попросив главу комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Леоніда Слуцького покинути засідання підкомітету з міжнародних питань, яке проходить сьогодні у Парижі. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат, представник делегації України Олексій
  • Сьогодні, 19:59
Леонід Слуцький
Леонід Слуцький
Леоніда Слуцького попросили залишити підкомітет з зовнішніх зв'язків Комітету ПАРЄ з політичних питань
Голова Політичного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Морген Йенсен попросив главу комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Леоніда Слуцького покинути засідання підкомітету з міжнародних питань, яке проходить сьогодні у Парижі. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат, представник делегації України Олексій Гончаренко.
«На засідання підкомітету з зовнішніх зв'язків Комітету ПАРЄ з політичних питань, який проходить сьогодні в Парижі, з'явилися глава комітету Держдуми по СНД і зв'язків зі співвітчизникам Леонід Калашніков і глава комітету Держдуми з міжнародних питань Леонід Слуцький. Причому, якщо Калашніков був запрошений, то Слуцький - просто мабуть повз проходив», - написав нардеп.
Гончаренко з іншим делегатом від України Оленою Сотник підняли питання про неприпустимість спілкування з людьми, які перебувають під санкціями, навіть на рівні підкомітету.
«Реагуючи на виступи з боку українських делегатів, зокрема на пряме запитання Олени Сотник про підстави знаходження на засіданні Леоніда Слуцького, голова Політичного комітету ПАРЄ Морген Йенсен попросив пана Слуцького покинути засідання підкомітету», - повідомив Гончаренко, виклавши відео, як Слуцький залишає засідання.
Раніше повідомлялося, що в російський парламент прийшло запрошення, підписане тимчасовим головою ПАРЄ Стеллою Киріакідіс (Кіпр), щодо направлення на засідання до Парижа делегації РФ - двох парламентаріїв від Держдуми РФ та двох від Ради Федерації РФ.
Рада Держдуми РФ підтримала рішення про направлення віце-спікера Петра Толстого і голови комітету з міжнародних справ Леоніда Слуцького на консультації до Парижа.
Росіяни, які візьмуть участь у засіданні у Парижі 14 грудня, заявлятимуть про позицію Росії щодо участі делегації РФ в Асамблеї та очікують почути ідеї про повернення своєї делегації.
Нагадаємо, генеральний секретар організації Турбйорн Ягланд в інтерв’ю виданню Financial Times заявив, що у Раді Європи розглядають питання про скасування санкцій проти Росії, які були накладені за агресію Москви щодо України.
За його словами, таке рішення допускають через побоювання, що Росія в зв’язку з обмеженнями може вийти з цієї організації, а це, як вважають у Раді Європи, може стати ударом по захисту прав людини в світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар