четвер, 26 листопада 2015 р.

ЗАПОРОЛИ,Смерть екс-радника Путіна у Вашингтоні розслідує відділ вбивств

Смерть екс-радника Путіна у Вашингтоні розслідує відділ вбивств

09.11.2015 17:39
Печать
Поделиться в FacebookКолишній радник президента Росії Володимира Путіна і автор всіх проектів з придушення преси в Росії Михайло Лесин міг бути убитий
Смерть екс-радника Путіна у Вашингтоні розслідує відділ вбивств
Михайло Лесин (фото - EPA)
Смерть колишнього радника президента Російської ФедераціїВолодимира Путіна і автора всіх проектів з придушення преси в Росії Михайла Лесина в СШАрозслідують детективи з відділу вбивств, передає ZN.UA з посиланням на The Times 

Лесина знайшли мертвим  у кімнаті одного з готелів у Вашингтоні. Російська пропаганда переконує в тому, що колишній радник Путіна помер від серцевого нападу. Однак американські поліцейські говорять, що причини смерті поки не встановлені. Розслідування триває, проте в кімнаті, в якій знайшли Лесина, не було виявлено ознак насильницької смерті. 

У 1999 році Лесин був одним з кількох керівників державного телебачення в Росії, який дозволив випуск в ефір скандального відео з генеральним прокурором РФ Юрієм Скуратовим, автором ініціативи щодо боротьби з корупцією. На опублікованому відео він був з двома повіями. 

З 1999 до 2004 року Лесин був міністром з питань преси, а в 2004-2009 роках він був радником з питань ЗМІ президентів Володимира Путіна і Дмитра Медведєва. За часів його роботи в Кремлі був посилений контроль над журналістами, які робили репортажі з Чечні під час воєн, а незалежні телеканали були взяті під контроль держави. 

У 2005 році Лесин був одним з тих, хто працював над створенням англомовного рупора пропаганди Кремля телеканалу Russia Today. 

Немає коментарів:

Дописати коментар