вівторок, 24 листопада 2015 р.

"Моя країна. Прекрасна і незалежна": Буцький каньйон з висоти пташиного польоту

"Моя країна. Прекрасна і незалежна": Буцький каньйон з висоти пташиного польоту

24.11.2015 | 17:36 

Унікальний проект "Моя країна. Прекрасна і незалежна" телеканалу «1+1» і «Першої приватної броварні» стартував!
У першому випуску із висоти пташиного польоту показано чарівну усмішку нашої землі, звернену до небес, – приголомшливо красивий Буцький каньйон. Його пробила у гранітних скелях річка, що, як і люди, завзято долає всі перешкоди на шляху до свободи.
Каньйон, який туристи називають «Маленькою Швейцарією», розташований біля містечка Буки в Черкаській області. Він належить до сотні найкрасивіших місць України і другий у рейтингу «Семи чудес Черкащини».
Варто зазначити, що Буцьке диво починається з водоспаду Вир. А вік його гранітних стін оцінюють у 2 млрд років. І це не єдина гучна цифра! Висота каньйону - до 30 м, а довжина – 3 км. Інші факти також вражають: у 1927-му тут збудували першу в Україні ГЕС. А ще в каньйоні є залишки рукотворної споруди з великих кам'яних брил, які нагадують відомий Стоунхендж. Збереглися й кам'яні руїни водяного млина ХІХ століття.
До речі, каньйон ідеальний для активного відпочинку, зокрема скелелазіння та плавання на байдарках.
Нагадаємо, що це перша серія проекту «Моя країна. Прекрасна і незалежна». Попереду ще десятки унікальних місць України, які надихають розправити крила. Відеосюжети про найкрасивіші куточки нашої Батьківщини транслюватимуться упродовж року і завершаться до двадцять п'ятого Дня Незалежності України.
Більше про спільний проект телеканалу «1+1» і «Першої Приватної Броварні» дізнавайтеся тут.

Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/society/1192937-moya-krajina-prekrasna-i-nezalejna-butskiy-kanyon-z-visoti-ptashinogo-polotu.html

Немає коментарів:

Дописати коментар