четвер, 26 листопада 2015 р.

Везде перестрелки.У перестрілці в передмісті Баку загинули шестеро людей

У перестрілці в передмісті Баку загинули шестеро людей


Щонайменше шестеро людей загинули в результаті перестрілки між поліцейськими і членами релігійної громади в селищі Нардаран за 25 кілометрів на північ від Баку.
Четверо загиблих - місцеві жителі і двоє співробітників поліції, заявили в МВС і генеральній прокуратурі Азербайджану.
Затримано 14 людей, які, за версією влади, планували переворот.
Повідомляється, що сторони застосували стрілецьку зброю і гранати.
Як передає азербайджанський новинний сайт Haqqin, місцеві жителі перекрили підступи до селища. До Нардарані направили підрозділи внутрішніх військ МВС.
Групи віруючих зібралися на центральній площі селища і співають траурні пісні за загиблими одновірцями.
У четвер сили правопорядку затримали шиїтського богослова Талеха Багірзаде, який очолює рух "Мусульманська єдність", і ще кількох людей.
Інцидент стався під час денного намазу. Населення селища Нардаран, за даними ЗМІ, відрізняється особливою релігійністю і опозиційністю стосовно світської влади Азербайджану.
У спільній заяві МВС і генеральної прокуратури Азербайджану йдеться: "Озброєна радикальна ісламська група готувала серію провокацій, терактів і масових заворушень".
Як стверджують правоохоронні органи Азербайджану, Багірзаде і його однодумці планували "насильницьку зміну конституційного ладу і введення в країні норм шаріату".
"Мусульманська єдність", за версією МВС і прокуратури Азербайджану, вербувала прихильників, озброювала їх, роздавала пропагандистські матеріали, готувала теракти проти чиновників.
Богослова Багірзаде раніше заарештовували. Він відбував покарання за зберігання наркотиків. Азербайджанські правозахисники визнали його політв'язнем.

Немає коментарів:

Дописати коментар