суботу, 28 листопада 2015 р.

Нідерланди: величезний євразійський пугач приземлився прямо на голову фотографу

Цю приголомшливу світлину зробив 59-річний Кріс Мівіс у голландському місті Хілверсум. Почувши, що на даху одного з будинків оселився рідкісний євразійський пугач, місцеві фотографи зібралися на “полювання”. Як правило, цей птах мешкає тільки в диких лісах, тому його поява в місті стала сенсацією.
“Щоб зняти цього чудового птаха, сюди приїхали фотографи з різних місць. За словами жителів, пугач мав мешкати на даху цього будинку. Ми дістали свої камери, озираючись навколо... І раптом цей величезний птах з'явився просто нізвідки і приземлився прямо на голову одного з нас. Це було так раптово і смішно – всі почали його фотографувати, а був у повному шоці і просто стояв, не рухаючись”, – розповідає Кріс.
Пугач постояв на голові фотографа 10-15 секунд, потім похлопав крилами, потоптався трохи і полетів до дерев. Можна тільки уявити відчуття “щасливчика”, враховуючи те, що євразійський пугач вважається одним з найбільших представників совоподібних. Довжина цього птаха досягає 75 см, розмах крил – 190 см, вага – 3,2 кг.

Немає коментарів:

Дописати коментар