понеділок, 23 листопада 2015 р.

Порошенко доручив уряду призупинити вантажне сполучення з Кримом

Порошенко доручив уряду призупинити вантажне сполучення з Кримом

Президент запропонував вивчити питання повного припинення вантажоперевезень.
Президент України звернувся до Прем'єр-міністра України з листом, в якому запропонував невідкладно утворити робочу групу для всебічного аналізу питання щодо припинення вантажного транспортного сполучення та припинення товарообігу з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим (в обидва напрями) та підготовки проекту відповідного рішення. Про це повідомила прес-служба глави держави.
Порошенко у листі від 4 листопада також пропонує до прийняття Урядом зазначеного рішення забезпечити тимчасове припинення вантажного автомобільного й залізничного сполучення з тимчасово окупованою територією в обидва напрями.
Президент наголошує, що одним із пріоритетних завдань органів державної влади на сьогодні є визначення моделі подальших відносин України з тимчасово окупованою територією АР Крим. «Останнім часом суттєво загострилося протистояння між громадськими активістами та окупаційною владою Криму. Порушено низку кримінальних справ проти ініціаторів торговельної блокади Криму. Ініціатори безстрокової акції блокування поставок українських товарів на Кримський півострів, яка розпочалася 20 вересня поточного року, вимагають повністю припинити торговельні відносини з окупованою територією», – аргументує у листі Глава держави необхідність припинення вантажного транспортного сполучення з АРК.
Нагадаємо, після пікету адміністрації президента, який відбувся 21 листопада, Порошенко пообіцяв звернутися до урядуз проханням прийняти рішення щодо припинення торгівлі з окупованим Кримом.

Немає коментарів:

Дописати коментар