вівторок, 31 березня 2015 р.

Донецкий регион гибель детей

Від мін на Донбасі загинуло 42 дитини, 109 поранені – ЮНІСЕФ


О


1

Дитячий фонд ООН – ЮНІСЕФ у зв’язку з тривожними показниками смертності та поранень від мін серед дітей на сході України розпочав освітницьку кампанію, спрямовану на поширення інформації про небезпеку боєприпасів.
Про це йдеться в офіційному повідомленні Фонду.
«Щонайменше, 109 дітей дістали поранення та 42 загинуло від мін та боєприпасів, що не розірвалися, в Донецькій та Луганській областях Східної України впродовж періоду з березня минулого року», – поінформували в ЮНІСЕФ.
Водночас, зазначається що, «число дітей, загиблих і покалічених від мін та боєприпасів буде значно вищим, якщо врахувати райони, які не контролюються урядовими військами». Відсутність доступу до цих областей «є реальною проблемою для гуманітарних організацій на місцях».
Діти піддаються небезпеці від боєприпасів і мін, які можуть мати яскраві кольори та бути достатньо малими. Вони можуть знаходити такі предмети, приймаючи їх за іграшки або цінні речі, що може призвести до трагедії.
«ЮНІСЕФ та організації-партнери розпочали кампанію щодо розпізнавання мінної небезпеки в кризових районах України, щоб надати 500 тис. дітей та їхніх сімей рятувальну інформацію про ризики, пов’язані з мінами та вибухівкою», – повідомили в організації.
Кампанія включає в себе інформаційні повідомлення в друкованих, відео- та цифрових форматах, а також підготовку близько 100 вчителів та шкільних психологів з підвищення рівня мінної небезпеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар