понеділок, 30 березня 2015 р.

Донецкий регион угрозы боевиков


За «казаками» ДНР прийшов спецпідрозділ РФ, – полковник АТО

Бойовики залякують місцеве населення нібито підготовкою наступу українських військ.

Про це повідомив заступник командуючого антитерористичною операцією полковник Валентин Федичев, повідомляє «Українська правда».
«Цивільним особам (бойовиками – ред.) наказане або евакуюватися, або сховатися в підвали», – повідомив він.
«У відповідь на цю інформаційну провокацію бойовиків «ЛНР» повідомляємо, що озброєні захисники України в повному обсязі й послідовно виконують Мінські домовленості, у тому числі, їхні перші пункти про припинення вогню й відведення важкого озброєння від лінії зіткнення», – сказав він.
Федичев повідомив, що бойовики «ДНР» уже кілька днів не припиняють спроби захопити Широкине.
«Стійкість і рішучі дії бійців Національної Гвардії України не дозволяють супротивнику здійснити захоплення населеного пункту», – підкреслив він.
«Натрапивши на незламність озброєних захисників, бойовики стали щодня проводити інформаційні атаки. У хід пішла нахабна неправда. Збуджена уява пропагандистів «ДНР» тільки 27 березня нарахувала 225 мінометних пострілів по селу Широкино нібито з боку українських військ. І це при тому, що 27 березня захисники Широкиного взагалі не використовували 82-мм міномети», – сказав Федичев.
При цьому він підкреслив, що бойовики «з метою обману спостерігачів ОБСЄ, ховають артилерійські системи більші за 100-мм на току колишнього сільгосппідприємства «Русь» у районі Новоазовська, а також у приміщенні для зберіганні зерна в колишньому сільгосппідприємстві села Кочарське».
«Також у селі Маркіне заховано 5 122-мм САУ «Гвоздика», а в селі Новоазовськ – одна 220-мм РСЗО «Ураган» і 6 122-мм РСЗО «Гради», – підкреслив Федичев, і додав, що ці комплекси мали бути відведені.
Він також повідомив, що 29 березня в м.Донецьк із РФ прибув підрозділ спеціального призначення «СОБР» МВС РФ.
«Метою підрозділу, швидше за все, є нейтралізація лідерів бойовиків, які не хочуть підкорятися єдиному керівництву «ДНР» і «ЛНР», – сказав він і додав, що мова, мабуть, іде про козаків «Всевеликого війська Донського».

Немає коментарів:

Дописати коментар