43studenta
В мексиканській столиці Мехіко пройшов марш протесту проти уповільненого розслідування вбивства 6 та зникнення 43 студентів в штаті Гереро завершився погромом і зіткненнями з поліцією.
В більш ніж десятитисячній акції протесту взяли участь як студенти, так і викладачі з батьками та родичами вбитих та зниклих студентів. Розлючені протестувальники, які в більшості звинувачують у бездіяльності президента Мексики Пєну Ньєто, закидала фарбою стіни парламенту і розгромила кілька магазинів на сусідніх вулицях.
Нагадаємо, 26 вересня 2014 року група студентів міста Ігуале, нічого не підозрюючи, йшла на мирну акцію протесту, а по дорозі на них напала місцева поліція та представники кримінальних угрупувань. Шестеро студентів було вбито на місці, а 43 зникли безвісти після того, як їх забрала з собою поліція нібито до місцевого відділення.
Громадськість Мексики вважає, що причиною вбивства та викрадення студентів була їхня активна діяльність, адже вони були прихильниками лівих ідеологій та часто виступали проти місцевої еліти в боротьбі за свої права та права бідного населення міста Ігуале та штату Гереро.