Самопроголошені «ДНР» і «ЛНР» повинні бути готовими вступити в склад Росії. Україна нібито намагається «виштовхати» окуповані території, заявив один із лідерів терористів «Донецької народної республіки» Денис Пушилін.
Про це він розповів журналістам у Луганську, передає новину «Преса України».
«Очевидно, що Україна робить все можливе, щоб виштовхнути нас, і ми повинні бути готові інтегруватися в Російську Федерацію», - зазначив ватажок бойовиків.
За його словами, влада псевдореспубліки не має наміру скасовувати оголошені раніше місцеві вибори, які суперечать мінським домовленостям. За їхнім проведенням начебто мають спостерігати деякі міжнародні представники.
Пушилін оцінює підготовку до виборів на відмінно: «Усі ті завдання, які ставив глава республіки, виконані», запевнив він.
Як відомо, Київ укотре відкинув можливість продовження дії мінських домовленостей на 2016 рік. Таким чином Україна не погоджується на проведення місцевих виборів на Донбасі у лютому наступного року, що у вівторок запропонували представники «ДНР» і «ЛНР».
Київ застерігає, що мінський процес провалиться, якщо обіцяний бойовиками «перший тур» фейкових виборів (18 жовтня та 1 листопада) відбудеться. У цьому разі Україна застосує інший план дій, запевнили у Адміністрації Президента.