суботу, 19 вересня 2015 р.

УКРАЇНЦІ ПОСІЛИ ТРЕТЄ МІСЦЕ НА МІЖНАРОДНОМУ ЧЕМПІОНАТІ З НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НА ПОЛІ БОЮ

УКРАЇНЦІ ПОСІЛИ ТРЕТЄ МІСЦЕ НА МІЖНАРОДНОМУ ЧЕМПІОНАТІ З НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НА ПОЛІ БОЮ
Facebook / Я можу врятувати життя
Загалом у змаганнях взяли участь 16 команд з дев'яти країн світу.
Команда з України посіла третє місце на перших міжнародних змаганнях з ТССС (Tactical Combat Casualty Care - Надання допомоги пораненим в умовах ведення бойових дій), які проходили в іспанському місті Логроньо з 16 по 18 вересня.
Як повідомляє ВГО "Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги", Україну представляла команда інструкторів цієї організації у складі Дениса Суркова, Іллі Власюка, Володимира Звеняцького, Олександра Мілюкова. Вони мають міжнародну сертифікацію Американської асоціації парамедиків (NAEMT) і проводять курси TCCC по всій Україні.
Загалом, у змаганнях взяли участь 16 команд: шість з Іспанії, три з США, по одній команді з України, Швеції, Голландії, Франції, Йорданії, Португалії та Марокко. Перемогу у чемпіонаті здобули американці, на другій сходинці опинилися шведи.
Як інформує "Інтерфакс-Україна", ТССС - міжнародний стандарт надання медичної допомоги на полі бою, розроблений в США. Наразі його застосовують в арміях США і НАТО, у всіх спецпідрозділах та в рятувальних службах різного призначення. 
Як повідомляв 5.ua,в Міністерстві оборони України затвердили нову аптечку для військових за зразками НАТО. 

Немає коментарів:

Дописати коментар