субота, 4 липня 2015 р.

Росія пригрозила Польщі «негативними наслідками»

Росія пригрозила Польщі «негативними наслідками»

РФ висловила «крайнє обурення» знесенням пам’ятника братства по зброї солдатів Війська Польського та Червоної Армії. Про це повідомляєDT.UA.
В заяві МЗС РФ зазначається, що розглядають рішення польського міста Нова Суль про знесення польсько-радянського пам’ятника «як відверто недружній крок польської сторони як пряме і грубе порушення положень угоди між РФ і Польщі про поховання та місцях пам’яті жертв війн і репресій».
У зв’язку з цим у російському МЗС Польщі заявили, що Варшава повинна нарешті зрозуміти, що «розв’язана в Польщі «війна пам’ятників» загрожує найнегативнішими наслідками, відповідальність за які буде повністю лежати на її ініціаторах».
У свою чергу речник МЗС Польщі Марчін Войцеховські заявив Reuters, що рішення міста Нова Суль не порушує угоду з Росією.
Нагадаємо, пам’ятник братства по зброї солдатів Війська Польського та Червоної Армії в Новій Сулі був зруйнований в кінці червня. Мер міста Вадим Тишкевич тоді заявив, що пам’ятник був «некрасивий, завжди брудний через грубі написи».

Немає коментарів:

Дописати коментар