пʼятницю, 31 липня 2015 р.

Донецкое чмо.Експерт розповів, чому Азаров боїться за своє життя

Експерт розповів, чому Азаров боїться за своє життя

Екс-прем’єр-міністр України Микола Азаров створює «Комітет порятунку України», побоюючись, що стане непотрібним Кремлю.

Про це повідомив політичний експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» Ярослав Макітра в коментарі порталу «Главное».
«Створюваний Азаровим «Комітет порятунку України» – це особистий проект політичних мігрантів, які залишили територію власної країни після Майдану. Вони намагаються довести свою важливість і потрібність Кремлю. Це спроба зачепитися хоч за щось в українській політиці, і впливати на неї хоча б з Москви», – сказав Макітра.
Експерт пояснює, що поява такого проекту пов’язано зі страхом колишніх українських чиновників за своє життя.
«Це питання навіть не їх політичного майбутнього, а і їх фізичної безпеки. Якщо вони будуть непомітні і непотрібні Кремлю, то їх з часом можуть видати Україні, або з ними може щось трапитися». Так що, їм потрібно бути на слуху і створити ілюзію власної впливовості на процеси в Україні. Крім того, Азаров все ще сподівається повернутися в Україну переможцем. Коли вся ця група людей покидала Україну, вони явно не розраховували, що все це буде тривати так довго, і шанси на їх повернення з часом зменшуватимуться. Вони думали перебути небезпечний момент в Росії, а потім повернутися і продовжити боротьбу», – вважає Макітра.
На його думку, Янукович і його команда розраховували на повторення сценарію 2005 року, коли, після добровільного відходу з політичної арени, їм вдалося повернутися переможцями.
«Вони не бачать себе в Росії. Та й Путін теж їм не особливо радий у своїй країні. Йому ці люди потрібні були для реалізації волі Кремля в Україні, а їх перебування в РФ для нього безглуздо. Але чим далі, тим більш фантастичними виглядають шанси на їх повернення. Азаров розуміє, і намагається хоч якось втрутитися в український політичний дискурс. Але команда регіоналів, що залишилася в Україні, майже рік тому створила свій «тіньовий уряд», про діяльність якого нічого не чути. Це показує, що вони не є опозиціонерами і не можуть створити якусь альтернативу нинішній владі», – додав політолог.
Нагадаємо, екс-прем’єр-міністр України Микола Азаров створює в Росії «Комітет порятунку України», а також обіцяє представити «альтернативного президента України».

Немає коментарів:

Дописати коментар