вівторок, 28 липня 2015 р.

Ліна Костенко дописує роман про деградацію Російської імперії

Ліна Костенко дописує роман про деградацію Російської імперії


Ліна Костенко дописує роман про деградацію Російської імперії
Відома українська письменниця Ліна Костенко готує вихід нової художньо-історичної книги. Про це повідомилаОксана Пахльовська, донька Ліни Василівни, письменниця, культуролог, професор Римського університету "Ла Сап'єнца" під час зустрічі з учасниками Літньої школі журналістики, пише газета "День"
За її словами, це буде прозовий твір про долю українців у Російській імперії, який охопить історичний період кінця XVIII – XIX століття. "Не буду повністю розкривати секретів. Це прозова річ на межі художньої літератури та історії, яка показує еволюцію та деградацію Російської імперії через перехрестя українських доль – стертих, знищених, перетасованих. Історія, де є Україна, Росія, Польща та Франція. Це XIX століття, починаючи від Катериненської доби і закінчуючи крахом імперії", - розповідає Оксана Пахльовська.
Крім того, Пахльовська зазначила: "Абсолютно ніхто не чекає цієї книги, але вона вже є".
Нагадаємо, це буде перша нова прозова книга письменниці за останні 5 років. Адже до цього останній прозовий роман Ліни Костенко "Записки українського самашедшого" вийшов в грудні 2010 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар