пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Дослідник Антарктиди помер в аеропорту


Дослідник Антарктиди помер в аеропорту


Автор: WWW.MON.GOV.UA
Геолог Віталій Вернігоров брав участь у наукових експедиціях з ­1980-х. Ходив у навколосвітнє плавання
Геолог Віталій Вернігоров брав участь у наукових експедиціях з ­1980-х. Ходив у навколосвітнє плавання
25 квітня у Римі від серцевого нападу помер український геолог 69-річний Віталій Вернігоров. Він повертався в Україну з антарктичної станції "Академік Вернадський". Два тижні брав участь у сезонній експедиції.
— Сезонна експедиція вирушила на станцію цьогоріч у березні, — розповідають у Національному антарктичному науковому центрі. — Віталій Петрович відбирав геологічні зразки, досліджував акваторію і проводив спостереження за рівнем моря. Під час експедиції був активний і життєрадісний, на здоров'я не скаржився. Та дорогою додому, під час пересадки між літаками, йому раптово стало зле. Помер від серцевого ­нападу.
Віталій Вернігоров народився у Києві. Участь у наукових експедиціях почав брати на початку 1980-х. Працював у Атлантичному й Індійському океанах, ходив у навколосвітнє плавання. 1997 року став учасником першої Української антарктичної експедиції. З того часу кілька разів зимував в Антарктиді та брав участь у сезонних дослідженнях.
— Віталій Петрович жив роботою, — кажуть колеги. — З ним ніколи не було сумно, бо він знав багато історій і гарно їх розповідав. Коли починав говорити, колеги казали: "Тихіше. Віщає Вернігоров".

Немає коментарів:

Дописати коментар