понеділок, 28 березня 2016 р.

Естонія заявила про порушення повітряного простору країни військовим літаком РФ

Естонія заявила про порушення повітряного простору країни військовим літаком РФ

МЗС країни направило Росії ноту протесту.
Міністерство закордонних справ Естонії направило Росії ноту протесту через порушення літаком ЗС РФ повытряного простору Естонії. Про це заявили у прес-службі головного штабу Сил оборони Естонії.
Згідно з повідомленням, у понеділок, 28 березня, о 10:29 літак Збройних сил РФ Ан-26 увійшов без дозволу до повітряного простору Естонії в районі острова Вайндлоо (Vaindloo) і перебував там менше однієї хвилини.
Транспондер (засіб відстеження – Ред.) літака був увімкнений, а план польоту заздалегідь погоджено. Згідно з планом, літак повинен був пролітати в міжнародному повітряному просторі. У літака під час порушення повітряного простору не було радіоконтакту з диспетчерами у Естонії.
До МЗС Естонії у той же день запросили представника посольства РФ у країні і передали йому ноту протесту. За даними відомства, це другий в нинішньому році випадок порушення повітряного простору Естонії російським літаком. У 2015 році літаки ВС РФ порушували повітряний простір Естонії три рази, у 2014 році – вісім разів, в основному в районі острова Вайндлоо у Фінській затоці.
Нагадаємо, на початку березня Франція підняла винищувачі, щоб перехопити російські бомбардувальники над Ла-Маншем.

Немає коментарів:

Дописати коментар