пʼятницю, 1 вересня 2017 р.

Ми за три роки зробили більше, ніж за всі попередні

Ми за три роки зробили більше, ніж за всі попередні
Богдан КУШНІР.
2


Учора Президент України Петро Порошенко побував з робочою поїздкою на Львівщині



У Пустомитівському районі Президент України Петро Порошенко виступив на відкритті нової школи (на знімку) в селі Наварія, що неподалік обласного центру. Загальна кошторисна вартість цього об’єкта — понад 60 мільйонів гривень. Школа збудована за сучасним проектом. Частину грошей виділили з держбюджету, а решту — за рахунок співфінансування з місцевих фондів. У новозбудованій школі навчатимуться 220 дітей не тільки з Наварії, а й навколишніх сіл — Нагорян, Малечкович, Годовиці та Сокільник.







«Це величезна подія, відкриття гімназії, ніби традиційна подія, але цієї школи чекали довгих 12 років, — сказав у своєму виступі Петро Порошенко. — Чому сьогодні тут місце українського Президента? Відкриття школи — це демонстрація пріоритетів України. Освіта — це наші пріоритети. Це ключ до успіху України й українців. Це дуже добрі й важливі традиції. В XVІІ столітті яка нація в Європі була найбільш писемна — українська, і ми ці традиції маємо підвищувати і зберігати. Нема більш важливої справи, як будівництво шкіл, забезпечення їх найсучаснішими технологіями».


На думку Президента, найбільший пріоритет повинна мати сільська школа. Тому потрібно працювати над підвищенням якості освіти, а її можуть забезпечити сучасні технології й досвід найкращих педагогів світу.


Петро Порошенко запропонував поаплодувати першокласникам, тому що їхні знання знадобляться, коли Україна стане членом ЄС. І це станеться тому, що ми віримо, що змінимо державу, зробимо Україну успішною.


Президент поділився враженнями від перебування на Донбасі, де відкрили кілька шкіл. І запропонував найкращим львівським школам взяти шефство над донецькими.


Президент нагадав, що першого вересня вступає в дію ключовий документ нашої держави — Угода про асоціацію з ЄС. Це остаточне «прощай» радянській і російській імперії. Наша велика європейська нація повертається до європейської родини.


На його думку, ми за три роки зробили більше, ніж за всі попередні. Якою має бути Україна? Європейською, демократичною і вільною.


Наступна зупинка — дорога Львів — Пустомити — Меденичі. Загальна вартість ремонту — понад 675 мільйонів гривень. Введення в дію цієї дороги протяжністю 47 кілометрів дасть змогу значно скоротити шлях до Дрогобича і Трускавця.


«Я сюди приїхав по дуже-дуже непоганій дорозі, — сказав Петро Порошенко. — Ви 30 чи більше років чекали, щоб тут була така дорога. Всі ходили і обіцяли. Два з половиною роки тому я приїхав до Львова на нараду по дорожньому будівництву. І сказав, що знаю, де знайти гроші на дороги — на митниці. Я вніс законопроект, щоб половину позапланових надходжень спрямували на дороги. Завдяки президентському законопроекту, взаємодії з урядом і прем’єром, мільярди коштів надійшли на дорожнє будівництво».


У Бродах Петро Порошенко взяв участь у відкритті нового заводу з виробництва кабельних мереж для німецького концерну BMW. Це вже третій завод у Львівській області, який споруджує фірма «Електроконтакт Україна», що входить до мережі французького концерну Nexans. Завдяки сучасному виробництву буде працевлаштовано майже дві тисячі жителів Бродівського і навколишніх районів.


Перший завод відкрили в 2008 році у Перемишлянах, де працює понад тисяча робітників. Другий через три роки у Золочеві — трудиться майже 800 осіб. Цьогоріч «Електроконтакт Україна» святкує своє десятиріччя. Починали з виробництва деталей для одного концерну, а тепер замовниками продукції стали BMW, Daіmler, General Motors і Volkswagen. Завдяки чому жителі Львівської області отримали добре оплачувану роботу і впевненість у завтрашньому дні.


Як заявив Петро Порошенко на відкритті заводу в Бродах, завдяки інвестиціям Львівська область торік створила 12 тисяч нових робочих місць.

Львівська область.

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).

Немає коментарів:

Дописати коментар