понеділок, 25 вересня 2017 р.

Корвет "Вінниця" обстежують для оцінки доцільності його ремонту, попередні висновки позитивні


19:2125.09.2017

Корвет "Вінниця" обстежують для оцінки доцільності його ремонту, попередні висновки позитивні

Корвет "Вінниця" Військово-Морських сил Збройних сил України, який вже тривалий час з технічних причин не виконує завдання за призначенням, поставлений в док на ремонт у суботу, 23 вересня, повідомляє Управління зв'язків із громадськістю Збройних сил України.
Як наголошується в повідомленні, буде обстежено корпус шляхом ультразвукової дефектоскопії, а також палубних механізмів, енергетичної установки та електрообладнання, після чого прийматиметься рішення про доцільність ремонту судна.
"Корабель майже 40 років і певні сумніви, застереження, які висловлюють у засобах масової інформації, мають право на життя. З іншого боку, нам дуже потрібні кораблі такого класу. Тому зараз найперше завдання - провести експертне обстеження, спираючись на яке визначатимемо шляхи подальшого використання корабля: або його ремонт, або списання", - зазначив в інтерв'ю військовим журналістам командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко.
Він розповів, що експертиза лише почалася, однак стан корпусу вже практично перевірено і попередні висновки є позитивними. "Проблеми існують, але вони не є нездоланними. Ремонту потребуватиме сам корпус, силові агрегати, що ж стосується озброєння, то його стан не викликає особливого занепокоєння, як і навігаційної, інших систем, вузлів і механізмів", - додав командувач ВМС.
За словами І.Воронченка, командування флоту задовольняють тактико-технічні характеристики корабля: озброєність, мореплавство, швидкість.
"У найближчі 3-4 роки, з огляду на всі ресурси, корабель такого класу від промисловості ми не зможемо отримати. Будівництво ж нового корвета практично не ведеться, тому що є проблеми з фінансуванням цього проекту. Отже, ми маємо вживати відповідних заходів... Тому я сподіваюся, що корвет "Вінниця" ще послужить Україні, - зазначив командувач ВМС ЗСУ.
Як повідомлялося, корвет "Вінниця" був одним з 6 кораблів Військово-морських сил України, які були заблоковані російськими військовослужбовцями в озері Донузлав під час окупації Криму в квітні 2014 року, проте пізніше вийшли з місця своєї дислокації і взяли курс на Одесу.

Немає коментарів:

Дописати коментар