пʼятницю, 1 вересня 2017 р.

Муженко заговорив про наступ Росії на Україну

Муженко заговорив про наступ Росії на Україну


01.09.2017 19:42:00


Росія під час навчань "Захід-2017" може завдати наступальні удари не лише по Україні, але інших державах пострадянського простору.

Про це повідомив начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко.

"Ми прораховуємо різні сценарії дій противника, зокрема й наступальні дії", - цитує В.Муженка прес-служба Міністерства оборони України, пише Інтерфакс.

За його словами, зміст навчальних закладів "Захід-2017", склад військ (сил), які залучаються, дозволяє Росії розгорнути як на південно-західному, так і на західному стратегічних напрямках потужні наступальні угруповання і створити умови для їх тривалого застосування.

Муженко заявив, що це об'єктивно обумовлює виникнення військової загрози широкомасштабної збройної агресії Росії як проти України, так і проти країн НАТО.

Як відомо, раніше він зазначив, що чисельність військовослужбовців регулярних військ РФ, які перебувають на окупованих територіях України, на сьогодні перевищує 30 тисяч осіб.

"За даними військової розвідки, на даний час це угруповання налічує більше 30 тисяч військовослужбовців, включаючи компоненту, яка розгорнута в Криму", – сказав Муженко.

Він також зазначив, що управління військовими угрупованнями на окупованих територіях Донбасу здійснюється командуванням РФ.

"На теперішній час на окупованих територіях Донецької у Луганської областей створені і розгорнуті 1 та 2 армійські корпуси чисельністю понад 30 тисяч осіб, управління якими здійснюється новоствореною 8 загальновійськовою армією Південного військового округу Російської Федерації", – зазначив начальник Генштабу.

За його словами, досі залишається велика загроза розгортання РФ повномасштабних військових дій.

"Головна загроза – це мілітаризація Російською Федерацією тимчасово окупованої території Донецької і Луганської областей шляхом розгортання повноцінних військових угруповань", – наголосив він.
За даними Муженка, на потреби цих військових угруповань Росія щомісяця постачає 5 тисяч тонн пального та 500 тисяч боєприпасів.

Начальник Генштабу ЗСУ також заявив, що чисельність російських військових в анексованому Криму збільшилася вдвічі з березня 2014 року.


"У порівнянні з періодом, який передував російській окупації, чисельність угруповань на півострові зросла майже в 2 рази, а кількість озброєння – майже у 5 разів", – сказав він.

Муженко додав, що з урахуванням перебування в Криму 22 армійського корпусу Чорноморського флоту Росії варто чекати зростання чисельності військових і озброєння ще у півтора-два рази.

Нагадаємо, раніше ІА "Грушевського,5" повідомляло, що Путін може кардинально змінити стратегію щодо Донбасу.

Немає коментарів:

Дописати коментар