пʼятниця, 2 вересня 2016 р.

У РФ засудили матерів заручників Беслана


У РФ засудили матерів заручників Беслана
У Росії суд засудив учасниць акції протесту в річницю теракту в школі в Беслані до громадських робіт і штрафів.
Про це повідомляє Новая газета.
Справи розглядалися до 3 години ночі. Трьом жінкам призначені громадські роботи по 20 годин, оскільки вони не можуть заплатити штраф.
«Фатімі Циріховій, що не брала участь в акції, але яка в момент затримання знаходилася поряд з Еммою Бетрозовою, також призначені громадські роботи - за те, що «перебувала в групі жінок» і «допускала висловлювання»», - повідомляє видання.
Ще двом жінкам призначили штраф по 20 тисяч рублів.
Включаючи час перебування в ОВС та в суді, вони провели в неволі 14,5 годин.
Учасниці акції мають намір оскаржити рішення суду, і вранці у вівторок відправляться на огляд, оскільки багато хто отримав травми під час затримання.
1 вересня в Беслані п'ять жінок, які втратили в теракті своїх дітей, організували акцію протесту в футболках з написами «Путін - кат Беслана». Силовики затримали учасниць мітингу і журналістів.
1 вересня 2004 року в школі №1 міста Беслана в Північній Осетії стався теракт. Терористи захопили і утримували в замінованій будівлі протягом двох з половиною днів 1128 заручників. На третій день у школі сталися вибухи і виникла пожежа, заручники почали вибігати зі школи. Силами Центру спеціального призначення ФСБ РФ був здійснений штурм. У результаті теракту в Беслані загинули 333 людини, більшість з яких склали заручники, включаючи 186 дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар