середу, 28 вересня 2016 р.

Терористи планували збити літак “Аерофлоту”, щоб був привід до війни, – екс-глава СБУ

Терористи планували збити літак “Аерофлоту”, щоб був привід до війни, – екс-глава СБУ

Міжнародна слідча комісія з рослідування трагедії MH17 має розслідувати версію, відповідно до якої у Росії терористам віддавали наказ збити літак “Аерофлоту”, щоб почати повномасштабну війну.
Про це в ефірі Еспресо заявив екс-глава СБУ Валентин Наливайченко.
“Чому на території України намиагались здійснити теракт і його здійснили? Тому що теракт в повітрі будь-якої країни, який власне стається – це теракт проти цієї країни і проти цих громадян. Нам важливо зараз у міжнародній слідчій групі, щоб була відпрацьована та версія і докази, які ми надали з 18 липня 2014 року щодо наявності планів здійснити теракт з іншого Первомайського, яке знаходиться на захід від Донецька. Це Первомайське з якого була випущена ракета по MH17 – на схід”, – заявив Наливайченко.
Він зауважив, що щодо того Первоймаського, що знахордиться на захід від Донецька, то “ця ракета могла влучити і мала ціль – пасажирський літак, який на тій самій висоті перетинав повітря України”.
“Це був літак “Аерофлоту”, на борту якого було 157 пасажирів”, – уточнив Наливайченко.
За його словами, таким чином терористи мали намір створити “casus belli” – привід для повномасштабної війни по всьому південному сходу нашої держави.
“Власне і це має бути перевірено. Чи не мали військові терористи такого наказу”, – сказав екс-очільник СБУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар