"112 Украина"
Судді Дніпровського районного суду Миколі Чаусу дали можливість втекти від правоохоронців по причині того, що він міг розповісти багато інформації, невигідної владі. Про це у "Вечірньому праймі" на "112 Україна" заявив народний депутат Володимир Парасюк.
"Йому дали втекти, тому що він дійсно багато розповів. Я думаю, що він би багато цікавих фактів розповів не далекого минулого, а про ті події, які відбуваються після Майдану. Щодо справи Корбана, де безпосередньо з Адміністрації президента дзвонили і говорили, відпускати чи не відпускати, по інших справах він би це розповів. Тому його відпустили і сказали: "Ми тебе тут публічно казнимо, бери гроші, живи де-то по-іншому, але повинен мовчати". Домовилися просто", - вважає Парасюк.
Нардеп також звинуватив спікера парламенту в тому, що він своєчасно не скликав Раду для голосування документів щодо Чауса.

"Я засуджую Андрія Парубія, який повинен був зібрати позачергову сесію Верховної Ради під час літньої відпустки", - сказав Парасюк.
Зазначимо, сьогодні ж заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що, за оперативними даними, Чаус зараз перебуває в окупованому Криму.
Як повідомлялося, Солом'янський районний суд Києва заарештував квартиру і автомобіль Чауса та відмовився заарештувати його земельну ділянку та автівку матері.
Нагадаємо, раніше Чаус не з'явився до ГПУ для вручення йому підозри. Суддю викрили на хабарі у 150 тис. дол. Гроші він зберігав у скляних банках.
Раніше Чаус був відомий тим, що вів кримінальні справи проти учасників Євромайдану, а також бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-лідера партії УКРОП Геннадія Корбана. У прокуратурі заявили, що мають намір вимагати для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.
spaceplay / pause
 
qunload | stop
 
ffullscreen
shift + slower / faster
volume
 
mmute
seek
 
 . seek to previous
12… 6 seek to 10%, 20% … 60%