субота, 3 вересня 2016 р.

УЗБЕКИСТАН НАГРОМАДЖУЄ ТЕХНІКУ НА КОРДОНІ З КИРГИЗІЄЮ

УЗБЕКИСТАН НАГРОМАДЖУЄ ТЕХНІКУ НА КОРДОНІ З КИРГИЗІЄЮ


time.kz
У свою чергу в Киргизії заявили, що готові "адекватно реагувати"
Прикордонники Киргизії і Узбекистану перейшли на посилений режим охорони спірних ділянок спільного кордону. Про це заявили у Державній прикордонній службі Киргизії, пише "Інтерфакс".
За інформацією прикордонників Киргизії, Узбекистан збільшив кількість військовослужбовців на киргизько-узбецькому кордоні. У свою чергу в Киргизії заявили, що готові "адекватно реагувати".
У той же час в Киргизії відзначили, що з появою офіційної інформації про смерть президента Узбекистану нічого не змінилося. Посилений режим і обмеження пересування громадян обох республік продовжує діяти.
Відзначимо, між країнами існують спірні ділянки державного кордону.
Нагадаємо, питання про смерть Іслама Карімова, який незмінно правив Узбекистаном з 1990 року, не сходило з передовиць світових ЗМІ ще від 29 серпня, коли про це вперше повідомили незалежні узбецькі ЗМІ. Офіційна влада довго не коментувала інформацію про смерть президента, але 31 серпня було оприлюднено офіційне привітання Карімова до Дні незалежності республіки.
У ЗМІ зазначали, що про смерть Іслама Карімова повідомлять офіційно лише після завершення святкувань. Після цього низка джерел у дипломатичних і медичних колах неодноразово повідомляла, що Карімов таки помер. Та влада Узбекистану зробила заяву лише ввечері 2 вересня. А згодом про смерть Карімова повідомила і його дочка.

Немає коментарів:

Дописати коментар