середа, 7 вересня 2016 р.

ВІЙСЬКОВІЙ РОЗВІДЦІ УКРАЇНИ ВИПОВНИЛОСЯ 24 РОКИ

ВІЙСЬКОВІЙ РОЗВІДЦІ УКРАЇНИ ВИПОВНИЛОСЯ 24 РОКИ  

5.ua
Набір до військової розвідки триває і нині, вимоги до претендентів дуже високі
Військовій розвідці України виповнилося 24 роки. Саме цього дня 1992 року вийшов Указ Президента "Про управління військової стратегічної розвідки Міністерства оборони України". Відтоді служба пройшла чимало вдалих і трагічних сторінок у своїй історії. А за минулі два роки українські розвідники стали серйозною силою, загартованою у запеклих в боях із ворогом. За роки незалежності служба була на межі великого скорочення, але нині у керівництва Міноборони на неї великі плани. Про це мовиться у сюжеті "5 каналу".
Зокрема, розвідники готуються виконати завдання з бойовим десантуванням. Стрибають малими групами, поодинці, з великих та малих висот. Кожний стрибок не схожий на попередній, кажуть бійці. Всі вони пройшли бої на Донбасі, і майже всі виконували завдання в тилу ворога.
Так, військовослужбовець із позивним "Док" воює на Донбасі уже два роки. Починав у добровольчому батальйоні, згодом перейшов до військової розвідки. Нині він наголошує на ключовій ролі розвідників у війні на Донбасі. Та переконаний, що лише у взаємодії з усіма підрозділами Збройних сил, розвідка досягає максимальної ефективності. "Док" каже – ворога не слід недооцінювати.
Зазначимо, станом на початок 2014 року у військовій розвідці було 2 батальйонні групи, нині кількість ефективних розвідників збільшилася в рази. Поліпшилося і технічне оснащення. Снайпери - одна з найважливіших складових. Ці двоє воювали на Донбасі у складі десантних військ. Нині пройшли суворий відбір до лав розвідників. Збільшення снайперських груп відбувається невипадково, кажуть вояки. Це своєрідна відповідь на дії окупантів на Донбасі.
Набір до військової розвідки триває і нині. До її лав стають кращі бійці з різних підрозділів ЗСУ. Вимоги до претендентів дуже високі.
Також у планах керівництва – збільшити як кількість особового складу, так і технічне оснащення. Для цього нарощується співпраця з вітчизняними виробниками зброї та технічних засобів.
Як інформував 5.ua, Президент Петро Порошенко привітав військовослужбовців Головного управління розвідки Міністерства оборони з професійним святом в день 24-ї річниці воєнної розвідки України
Дмитро Мороз, Олексій Іванченков, "5 Канал"

Немає коментарів:

Дописати коментар