вівторок, 30 серпня 2016 р.

ПРАЦЮЄ ДУЖЕ СЕРЙОЗНА "АРТА": ЗАХИСНИКИ ПОПАСНОЇ РОЗПОВІЛИ ПРО АКТИВНІСТЬ БОЙОВИКІВ НА ЛУГАНЩИНІ

ПРАЦЮЄ ДУЖЕ СЕРЙОЗНА "АРТА": ЗАХИСНИКИ ПОПАСНОЇ РОЗПОВІЛИ ПРО АКТИВНІСТЬ БОЙОВИКІВ НА ЛУГАНЩИНІ  

5 канал
За словами бійців, бойовики віддають перевагу нічним обстрілам позицій ЗСУ
На Луганщині найбільше від обстрілів потерпає Попаснянський район. У бік Попасної бойовики ведуть вогонь з важкої артилерії, а от Золоте, котре неподалік, у ніч на вівторок, 30 серпня, було обстріляне з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.
Бійці, які захищають позиції поблизу Золотого, жартують: якщо не враховувати нічних обстрілів, то вдень тут панує справжній мир.
"Тільки починає сутеніти, зараз це близько 9-10 години вечора, починаються спочатку локальні обстріли передових постів – зі стрілецької зброї, закидають також ВОГами, АГС також працює на ВОГах", – пояснює військовослужбовець ЗСУ на прізвисько "Кеп".
З окупованого Первомайська бойовики мінометами обстрілюють сусідню Попасну. Втім, не лише ними. За даними розвідки, в населеному пункті зосереджено багато озброєння і важкої техніки.
"У крупну гармати! САУ – працює тільки дуже серйозна арта (артилерія)", – коментує боєць із позивним  "Хорол".
У дні, коли ворожа зброя мовчить, активізуються диверсанти. "Ми тут спостерігаємо, тому що є стежка. Там вони можуть пройти, особливо надвечір. Трапляються випадки – знаходимо ліжаки та місця перебування (бойовиків)", – каже військовослужбовець Юрій.
Вистачає роботи й саперам, які постійно знешкоджують ворожі розтяжки. Крім того, армійці допомагають місцевим електрикам, які неподалік Золотого відновлюють пошкоджені електромережі. Бійці перевіряють, чи не заміновані опори, які ремонтують майстри.
За останні кілька днів на ділянці поблизу Золотого сапери виявили понад 20 вибухових пристроїв, закладених бойовиками.
Вікторія Ковальова, Петро Ковальов, "5 канал"
Спецтема: АТО на Сході 
Теги: АТО на Сходіпопасназолотеобстріли бойовиківвійна на Донбасі 
Останнє редагування: 19:33 30 серпня 2016

Немає коментарів:

Дописати коментар