суботу, 5 грудня 2015 р.

Україна нарешті попрощається з «Жигулями», «Ладами» та іншим російським мотлохом

Україна нарешті попрощається з «Жигулями», «Ладами» та іншим російським мотлохом


 
1
З 3 січня 2016 року Україна вводить компенсаційне мито на імпорт автомобілів, вироблених у РФ.

Як повідомляє «Урядовий кур’єр», Мінекономрозвитку України провело розслідування і визначило, що Росія надавала субсидії автовиробникам на імпорт в Україну. Таким чином було нанесено шкоди національному виробникові, адже здешевшувало російську продукцію. Як зазначається у повідомленні, ринкова частка національного товаровиробника на внутрішньому ринку України зменшилась на 17%.

Тому українська сторона вирішила ввести компенсаційні заходи строком на 5 років. Вони встановлюються, виходячи з розміру субсидій с російської сторони: На товари виробництва ТОВ «Соллерс – Далекий Схід» – у розмірі 17,66 %; виробництва ВАТ «АвтоВАЗ» – 14,57 %; інших виробників у Російській Федерації – 10,41 %.

Під компенсаційне мито потрапляють наступні транспортні засоби: автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей (категорія М1 – транспортні засоби, що мають не менше ніж 4 колеса, які використовуються для перевезення пасажирів та мають не більше восьми сидячих місць, крім сидіння водія), нові, з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та з кривошипно-шатунним механізмом чи з двигуном внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення (дизелем або напівдизелем) або оснащені електричними двигунами, за виключенням: транспортних засобів, спеціально призначених для пересування снігом; спеціальних автомобілів для перевезення спортсменів на майданчики для гри в гольф та аналогічних транспортних засобів; моторних транспортних засобів, обладнаних для тимчасового проживання людей
.

Немає коментарів:

Дописати коментар