середа, 17 червня 2015 р.

На секретних позиціях військові приводять до ладу "Гради"

На секретних позиціях військові приводять до ладу "Гради"

17 июня 2015 18:34 по материалам: Подробности-ТВ 287
На секретних позиціях військові приводять до ладу "Гради"Повний боєкомплект - сорок снарядів
Вениамин Трубачeв
Вениамин Трубачeв
Бойовики продовжують обстрілювати позиції військових в Луганській області. З важкої артилерії противник атакував позиції військових поблизу Трьохізбенки, Троїцького та Новотошківки.
Українська артилерія мовчить і відведена в тил відповідно до мінських угод. В цьому переконався - Веніамін Трубачов.
Це абсолютно секретне місце. Саме на ці позиції військові відвели важке озброєння. Ось самохідні артилерійські установки вони зараз не працюють, проте у будь-який момент вони готові виїхати на бойове завдання.
Зараз військові активно тренуються. Усе як в бойових умовах: заряджають, наводять, лише не стріляють. Відкривати вогонь заборонено.
Бійці брали участь в обороні Дебальцевого та багатьох інших боях. Разом воюють вже десятий місяць. Тож усі команди доведені до автоматизму.
"Всі хлопці бойові. Всі підготовлені і готові до виконання бойового завдання", - говорить Денис Шуригін, військовослужбовець 17 танкової бригади.
А це системи залпового вогню "Град". Вони теж відведені на резервні позиції, де можна проводити навчання - зараз бійці визначають координати цілі.
"Це бере рівень висоти прицілу, на яку відстань йде ракета. Слава Богу, начебто нормально, потрапляли в ціль", - говорить Анатолій, військовослужбовець 17 танкової бригади.
Повний боєкомплект - сорок снарядів. Накриває територію в чотири гектари. Але після підписання мінських угод - жодного залпу не було зроблено.
Ми припинили свою вогневу роботу. В даний час наводимо знаряддя по основній точці наводити, по каліматору також перевіряємо, якщо машина довго не працює можуть поломки бути", - говорить В'ячеслав, військовослужбовець 17 танкової бригади.
Командир показує сліди від осколків. Під час боїв ворожі снаряди вибухали зовсім поруч, нівечили техніку. Ремонтувати доводилось прямо під обстрілами.
"Весь час у нас у нас одна-дві машини були розбиті і двома воювали, дві ремонтували, поки відремонтувати, бились інші", - говорить Олександр Вакуленко, військовослужбовець 17 танкової бригади.
За що воюють - бійці добре знають. Їхня військова частина базується у Кривому Розі, на Дніпропетровщині. І головна мотивація - стримати ворога, щоб війна не прийшла до них додому.
"Я зобов'язаний захищати свою країну, свою р

Немає коментарів:

Дописати коментар