пʼятницю, 19 червня 2015 р.

ГАЙДУК І ГУСЄВ ПРОІНСПЕКТУВАЛИ ПОБУДОВУ ДВОХ АРТИЛЕРІЙСЬКИХ КАТЕРІВ

ГАЙДУК І ГУСЄВ ПРОІНСПЕКТУВАЛИ ПОБУДОВУ ДВОХ АРТИЛЕРІЙСЬКИХ КАТЕРІВ 
5.ua
Командувач ВМС Сергій Гайдук та заступник міністра оборони Юрій Гусєв сьогодні проінспектували побудову двох артилерійських катерів "Гюрза-М".
Бойові човни цього класу використовують для річкового патрулювання та  охорони морського кордону. Вдосконалена "Гюрза" побудована вже на 60%. Залишилося встановити двигуни, обладнати електронікою та бойовими модулями. "Я сподіваюсь, до кінця року стануть в стрій і будуть служити на захисті морської держави України", - заявив Гусєв.
Один такий катер залежно від комплектації коштує $5-15 млн. До 2020 року на озброєння військово-морських сил планують поставити 18 таких катерів. Перші два до кінця цього року мають добудувати на столичному заводі "Ленінська Кузня" і вже передати до місць постійної дислокації.
"Це стабілізований катер з дуже сильною системою спостереження, в яку включені і тепловізійні камери, і телевізійні камери, і спостереження до 15 км", - розповів Валерій Шандра, голова правління ВАТ "Завод "Ленінська кузня". "Вони будуть дислокуватися в одному з воєнних портів на Чорному морі, але ми за собою залишаємо право їх подальшу дислокацію і в одному з портів Азовського моря, і автономної республіки Крим", - зазначив Гайдук.
Теги: флотМіноборони 
Останнє редагування: 21:58 19 червня 2015

Немає коментарів:

Дописати коментар