вівторок, 30 червня 2015 р.

На Луганщині СБУ затримала терористичну групу

На Луганщині СБУ затримала терористичну групу



Сьогоднi, 12:00
У Міловському районі Луганської області співробітники СБУ розкрили низку терактів та затримали групу осіб, які підривали автівки правоохоронців та військовослужбовців, вчинили вибух на території армійської радіолокаційної станції.
Під час обшуків у зловмисників вилучено речові докази, у тому числі вогнепальну зброю, вибухівку та складові саморобних вибухових пристроїв.
Учасники групи обґрунтовано підозрюються у вчиненні у березні ц.р замаху на співробітника СБУ, коли було дистанційно підірвано його службовий автомобіль. У квітні зловмисники підірвали автомобіль українського прикордонника, військовослужбовець отримав осколкові поранення і контузію. 
Слідством встановлено, що група діяла за вказівкою представників спецслужб РФ, які визначали об’єкти терактів у мирних районах Луганської області. 
Затримані дали свідчення, що отримали зброю та вибухівку на території Росії. За незаконне переміщення засобів ураження на українську територію куратори заплатили їм 3 тисячі російських рублів. Однак обіцяні за підрив автівки офіцера СБУ 15 тисяч доларів США та гонорар за замах на прикордонника терористам, за їхніми словами, не заплатили. 
До кримінальної відповідальності також притягуються спільники терористів, які допомогли їм незаконно потрапити на територію військової частини.
Слідство триває. Зловмисники утримуються під вартою. 

Немає коментарів:

Дописати коментар