вівторок, 30 червня 2015 р.

Все путем.США запровадили санкції проти п'яти російських нафтових компаній

США запровадили санкції проти п'яти російських нафтових компаній


США запровадили санкції проти п'яти російських нафтових компаній
Управління з контролю за іноземними активами при міністерстві фінансів США оголосило про набуття чинності нових санкцій щодо російських компаній, повідомляє Lenta.ru.
Відповідний документ опублікований на сайті OFAC. До списку санкцій вперше потрапили "Газпром", "Лукойл", "Транснєфть", "Газпром нафта" і "Сургутнєфтєгаз".
Секторальні обмежувальні заходи забороняють поставки російським нафтогазовим компаніям товарів і технологій, що використовуються для освоєння родовищ вуглеводнів на глибоководних ділянках і арктичному шельфі, а також в сланцевих пластах.
Нагадаємо, що 29 червня уряд Канади розширив список санкцій проти Росії, включивши в нього трьох російських громадян і 14 юридичних осіб, у тому числі ВАТ "Газпром". Санкції були введені проти керівників Євразійського союзу молоді Олександра Дугіна, Павла Каніщева та Андрія Коваленка. Під обмеження потрапили корпорації, що працюють в нафтогазовій сфері ("Газпром", "Газпром нафта", "Сургутнєфтєгаз" і "Транснєфть"), низка інших компаній, включаючи "Оборонпром", Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК) і "Станкоінструмент", а також байкерський клуб "Нічні вовки".
ЄС, США і Канада почали вводити санкції проти РФ навесні 2014 року в зв'язку з ситуацією в Україні. Обмежувальні заходи проти Росії були продовжені Євросоюзом 22 червня 2015.

Немає коментарів:

Дописати коментар