середу, 16 листопада 2016 р.

Арешт міністра Улюкаєва проливає світло на війну в Кремлі, - The Daily Beast

Арешт міністра Улюкаєва проливає світло на війну в Кремлі, - The Daily Beast

16 ЛИСТОПАДА, 2016, 20:17
Президент Росії Володимир Путін налаштовував своїх соратників з розвідки і армії проти так званої ліберальної еліти, яку сам і виховав
Про це пише Анна Нємцова в статті "Арешт міністра економіки Путіна проливає світло на війну в Кремлі", опублікованій на сайті видання The Daily Beast.
Вона зазначає, що Путін звільнив міністра економіки Росії Улюкаєва, заявивши, що той "втратив його довіру", що дуже дивно звучить для росіян, оскільки Путін відомий тим, що не ув'язнює своїх високопоставлених чиновників, майже незалежно від їх передбачуваних злочинів. Путін особисто призначив Улюкаєва на пост міністра в 2013 році, так що тепер арешт і звинувачення проти нього здивували багатьох.
Нємцова пише, що головне питання, яке задавали собі багато людей: чи є затримання такого високопоставленого федерального чиновника сигналом до битви між вежами Кремля. Йде тривала, майже традиційна війна за путінську Росію між чиновниками з погонами, силовиками, які прийшли з армії, ГРУ і КДБ, як і сам Путін, і так званої "ліберальної еліти". Протягом довгого часу Путін скидав ці фракції, щоб підтримувати систему стримувань і противаг і залишатися на вершині. Але тепер напруженість виходить з-під контролю.
"Я не здивувалася, почувши про арешт міністра, це силовики ведуть свою війну за їх улюблену владу", - сказала The Daily Beast Олена Панфілова, заступник голови правління Transparency International. З самого початку конфлікту Росії з Україною, так званий клан силовиків перемагав в цій війні, і звинувачення проти Улюкаєва більшою мірою розглядаються як ще один залп, незалежно від офіційності, якою він прикритий. "Кремль використовує війну з корупцією, щоб посилити битви між кланами", - говорить Панфілова.
Ті, хто знає Улюкаєва, наполягають на тому, що він чесна людина в неймовірно скрутному становищі, він намагався керувати нафтозалежною економікою, яка зазнала краху через низькі ціни на нафту і західні санкції.
  • Нагадаємо, що у ніч на вівторок Слідчий комітет Росії повідомив про порушення кримінальноїсправи щодо голови Мінекономрозвитку РФ Олексія Улюкаєва за нібито отримання $2 млн хабара за видану відомством позитивну оцінку, яка дозволила "Роснєфті" купити державний пакет компанії "Башнєфть".
  • Басманний суд Москви відправив під домашній арешт главу Мінекономрозвитку Російської Федерації Олексія Улюкаєва.

Немає коментарів:

Дописати коментар