суботу, 19 листопада 2016 р.

Екс-офіцер ФСБ Богданов розказав, як його намагалися вбити

Екс-офіцер ФСБ Богданов розказав, як його намагалися вбити

  • Сьогодні, 13:19
Колишній офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов та голова СБУ Василь Грицак
Колишній офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов та голова СБУ Василь Грицак
Російські ГРУшники раділи вдалій спецоперації і готувалися до вбивства
Колишній офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов, якого намагалися викрасти й вивезти до Росії, подякував співробітникам СБУ за своє звільнення.
Відеозапис, у якому екс-офіцер ФСБ розповів деталі викрадення,  виклало Радіо Свобода.
Нагадаємо, 18 листопада голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що СБУ спільно з Національною поліцією та Генеральною прокуратурою попередила другу спробу викрадення і вбивства колишнього співробітника ФСБ РФ, а нині учасника АТО Іллі Богданова.
«Операція, яку ми провели, вона пов’язана з намірами організованої злочинної групи, керованої з-за кордону, нічого нового, мабуть, не скажу – з Росії, організувати викрадення і вбивство на сьогодні мирного громадянина України. Не залишилося непоміченим, і ви багато про це писали і говорили, викрадення або зникнення на сьогодні відомого блогера Іллі Богданова, колишнього працівника ФСБ РФ, який, оцінивши ситуацію, кинувши своє ФСБ, приїхав в Україну», - сказав Грицак.
За словами голови СБУ, Богданов пішов воювати на Донбас за Україну, а «такі речі росіяни не прощають».
«Завдяки оперативній грі українські правоохоронці задокументували ганебні методи Головного управління Генштабу ЗС РФ та ФСБ РФ, які замовили, організували та оплатили викрадення українського громадянина на українській території», – зазначив він.
СБУ отримала інформацію про те, що на Харківщині планується переправити через українсько-російський кордон викраденого раніше блогера Богданова. На кордоні з Росією оперативники спецслужби спільно з бійцями «Альфи» затримали двох зловмисників – громадян України – при спробі переправлення Іллі Богданова до РФ.
СБУ встановила ввесь ланцюг злочинної схеми: Співвиконавці викрадення, які мали перевезти Богданова через кордон, – двоє громадян України. Замовники викрадення – Головне управління Генштабу ЗС РФ та ФСБ Росії.
Організатор викрадення – завербований два роки тому підприємець, колишній депутат Харківської обласної ради.
«Служба безпеки України зібрала всю необхідну доказову базу підготовки та вчинення викрадення, у тому числі й записи перемовин усіх учасників злочину – від замовників до виконавців», – зауважив Василь Грицак.
Він також додав, що у розпорядженні правоохоронців є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території Росії – оплата організатору за викрадення людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар