пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

Український флот поповнився сучасними катерами

Українські військово-морські сили отримали декілька швидкісних човнів в рамках комплексної допомоги від міжнародних партнерів.
Про це повідомила начальник управління комунікації та преси Міністерства оборони Оксана Гаврилюк під час конференції, передає "Украіноформ". Рішення про надання допомоги українській армії ухвалили на Варшавському саміті НАТО. Головним пріоритетом буде відновлення спроможностей ВМС.
Флот отримає допомогу у відновленні корабельного складу,а також систем спостереження надводної та підводної обстановки. Зокрема, мова йде про розвиток протимінних засобів, підготовки підрозділів морської піхоти, розвитку системи управління та менеджменту ВМС.
Великобританія займатиметься навчанням військових підрозділів флоту, а Італія оновлюватиме амфібійну техніку.
"ВМС отримали від США швидкісні човни та обладнання зв'язку, обмундирування та спорядження від Турецької республіки",- розповіла Гаврилюк.
Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, НАТО порадив Україні розвивати"москітний" флот, оскільки він значний ефективніший в умовах бойових операцій біля узбережжя. Їх виробництво значно дешевше й не потребує значних інвестицій.
Теги: український флот, катери, ВМС
Автор матеріалу: Олександр Майер

Немає коментарів:

Дописати коментар