вівторок, 28 квітня 2015 р.

Махинации Ахметова с углем

Журналісти розкрили схеми махінацій Ахметова з вугіллям (ВІДЕО)

Джинса як тактика «Народного фронту»

Журналісти програми «Гроші» розкрили схеми махінацій вугільних підприємств Ріната Ахметова та старшого сина Віктора Януковича Олександра.
Як відзначають у сюжеті, головною силою протесту проти дискримінації українського вугілля виявилися не шахтарі із державних шахт, а гірники «ДТЕК» Ріната Ахметова.
«Гримаючи касками гірників об асфальт, монополіст енергоринку Ахметов вимагає підвищити ціну на вугілля, яку платить держава, удвічі, а якщо вийде – і вчетверо. Дороге вугілля дозволить тепловим станціям Ахметова підвищити вартість виробленої із вугілля того ж таки Ахметова електроенергії, за яку платитиме населення, роблячи найбагатшого українця ще багатшим», – відзначають журналісти.
Згідно з внутрішніми документами «ДТЕК», окрім стандартних складових, на кожну тонну видобутого вугілля закладають 97 гривень на нібито відновлення зруйнованої інфраструктури компанії в зоні АТО.
Ще 57 гривень відкладають на зарплати корпоративного центру із супроводу підприємств, суть роботи якого полягає в тому, щоб продавати вугілля шахт Ахметова на теплостанції донецького олігарха. Усе це множать на інфляцію і взяту з неба 15-відсоткову маржу, і в підсумку виходить 4,5 тисячі гривень за тонну вугілля.
«Виявляється, вимагаючи від України гроші за своє вугілля, Ахметов активно вкладає прибуток у Росію  нарощує видобуток вугілля на території окупанта – у Ростовській області. У 2015 році він планує інвестувати в ростовські шахти ще 1 мільярд 400 тисяч рублів», – ідеться в сюжеті журналістів.

Немає коментарів:

Дописати коментар