четвер, 30 квітня 2015 р.

Контрразведка Украины задержаны сепаратисты республики Бессарабии

СБУ затримала сепаратистів так званої "республіки Бесарабії"

СБУ затримала 20 осіб, які планували утворити республіку “Бессарабію” у Одеській області. Про це під час брифінгу повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.
“СБУ у взаємодії з ГПУ та МВС вжили безпрецентдентних заходів безпеки в Одесі. СБУ продовжує зривати плани шматування України. зокрема, викрито і заблоковано масштаьну сепаратистську діяльність, спрямовану на відокремлення від України Одеської області. Зірвано плани щодо створення в Одесі “Бесарабської народної республіки”. 29-го квітня була проведена багатоетапна спецоперація”, — повідомив М.Лубківський.
За його словами, у спецоперації було задіяно 226 співробітників СБУ та спецпідрозділу “Альфа”.
“Викрито і локалізовано групу осіб, яка координувала свої дії з території РФ. Затримано майже 20 осіб, проведено 17 обшуків. Виявлено агітаційні матеріали, мапи і агітпродукція “республік”. Кінцевою метою було проголошення утворення з назвою “Бесарабія”, — додав він
Радник голови СБУ додав, що затримані є громадянами України.
Нагадаємо, М.Лубківський раніше інформував, що 6 квітня на одному з одеських інтернет-ресурсів було розміщено статтю про створення т.зв. Народної Ради Бесарабії за результатами установчої конференції, участь у якій взяли 100 делегатів.

Немає коментарів:

Дописати коментар