середу, 27 травня 2015 р.

Росіяни залишаються імперською нацією – російська правозахисниця

Росіяни залишаються імперською нацією – російська правозахисниця

Людмила Алексеєва
Людмила Алексеєва
Підтримка російським населенням анексії Криму і політики президента Росії Володимира Путіна свідчить, що росіяни не припинили бути імперською нацією. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила голова Московської Гельсінської групи Людмила Алексеєва.
«Чесно кажучи, я думала, що через 25 років після розвалу Радянського Союзу мої співгромадяни позбулись уже імперського синдрому. Ставлення до того, що сталось в Криму, переконало у зворотньому», – зазначила правозахисниця.
На думку Алексеєвої, для Росії не існує іншого шляху демократизації, окрім розвитку громадянського суспільства. 
«В Росії громадянське суспільство, слава Богу, є, але назвати його сильним і впливовим язик не повертається», – зауважила вона.
«На жаль, рецепти, враховуючи становище нашої держави, існують, але працюватимуть повільно, – каже Алексеєва. – Треба зрощувати і укріплювати громадянське суспільство». 
У березні минулого року результати опитування російського аналітичного «Левада-Центру» засвідчили, що 62% росіян вважають, що приєднання Криму викликане загрозою російськомовному населенню Криму. За входження Криму до складу Росії висловилися 88% респондентів,а проти лише 7%.
Також наприкінці 2014 року дані російського «Левада-центру»засвідчили, що 59 відсотків росіян погано ставляться до України, добре – 28 відсотків. 

Немає коментарів:

Дописати коментар