четвер, 28 травня 2015 р.

На Харківщині подруги зарізали поштарку заради пенсійних грошей

На Харківщині подруги зарізали поштарку заради пенсійних грошей


Сьогоднi, 12:24
На Харківщині міліція через півроку розкрила вбивство поштарки. Вона зникла ще у вересні: пішла розносити пенсії по селу та не повернулась - її оголосили у розшук. І тільки у березні в сусідньому районі у лісі знайшли понівечене тіло.
У селищі Буди тільки одне поштове відділення. Валентина працювала тут усе життя. Поштарку знали всі мешканці населеного пункту. Коли вона зникла - люди самі організували пошуки. 
Лідія Михайлівна, свідок:
- Искали! И наши жители ходили тут, по лесам, кругом ходили - искали ее. Где, в каком ставку, в речке какой. Кругом же искали. Даже из нашего дома, подруги ее, они все время ходили по лесам - искали ее. И там, и там. А оно бозна где. Туда никто, конечно, не ходил. А тут, по местному, все ходили.
Тіло знайшли тільки через півроку, закопаним у лісі, в сусідньому Нововодолазькому районі. Судмедекспертиза встановила - поштарка загинула від ножових поранень.
В'ячеслав Чирик, прокурор Харківської міжрайонної прокуратури:
- Було зрозуміло, що це вбивство. Під час слідства було встановлено, що вбивство скоєне цими жінками з корисливих мотивів, з метою заволодіння грошима, які вона отримала на пошті для виплати пенсій громадянам. Виявлено дві підозрювані особи - це колишні знайомі вбитої жінки, 1957 та 1954 р.народження. Наразі вони затримані.
У причетності до вбивства також підозрюють таксиста, який допомагав жінкам скоїти злочин.
Володимир Кагадій, керівник Харківського РВ міліції:
- Они по месту жительства наняли такси, водителя. Который также был установлен, автомобиль изъят. Положили в этот же автомобиль лопату, нож с собой взяли, приехали к ней в поселок Буды. Под предлогом "поговорить" пригласили ее в автомобиль. В данном автомобиле совершили убийство. После этого водитель оказал им помощь, вывез в Ново-Водолажский район и закопал. Водитель также привлечен к уголовной ответственности.
За даними слідства, до вбивства жінок спонукали кредити. Під час обшуку вдома в однієї з них правоохоронці знайшли квитанції, що свідчать - усі борги підозрювана сплатила одразу після смерті своєї знайомої.
Авторство: Ганна Силаєва, В'ячеслав Душка

Немає коментарів:

Дописати коментар