середу, 27 травня 2015 р.

На український парад вишиванок Росія відповіла парадом лаптів

На український парад вишиванок Росія відповіла парадом лаптів

На український парад вишиванок Росія відповіла парадом лаптів
Росіяни оголосили лапоть своїм національним символом.
В Росії продовжується переможний парад маразму над здоровим глуздом. Після скандальних годувань публіки з лопати, російські чиновники виставили лапоть своїм національним символом, етнокодом, яким, на їхню думку, росіянам варто бути гордими. При цьому, такий хід вони вигадали як противагу українським парадам вишиванок.
Центром нового культу російської унікальності та особливості стане фестиваль “Вятскій лапоть”. За повідомленнями місцевих ЗМІ, свято відбувається за підтримки обласного бюджету вже вчетверте. За задумом організаторів, цей великий міжрегіональний фестиваль народних промислів зібрав 170 підприємств з 9 регіонів країни. Подія викликала бурхливі обговорення у соцмережах. За словами багатьох росіян, вятскій лапоть їм набагато миліше за українські вишиванки. Український гуморист Дмитро Чекалкін також по-особливому вже дошкулив північним сусідам.
Для довідки нагадаємо прихильникам лапотності, що “сорочки” або ж “вишиванки” були поширені і в більшості регіонів теперішньої Росії. Туди вони потрапили в період Великого розселення слов’ян впродовж ІХ-ХІІ ст. У працях видатного історика Б. Рибакова вони можуть знайти цьому підтвердження. Однак, на нашу думку, зрозуміти свій справжній етнокод і своє справжнє походження складно великій масі манкуритизованого населення, особливо після сталінської стерилізації національної свідомості. Це дано не усім. Інакше б серед росіян не поширювався б культ лаптя і годування з лопати.
lapti-1
lapti-2
lapti-3
lapti-4
Сподобалось? Нажим

Немає коментарів:

Дописати коментар