пʼятницю, 29 травня 2015 р.

Чорновол: Заступник голови СБУ Артюхов "кришує" контрабанду людей Януковича

Чорновол: Заступник голови СБУ Артюхов "кришує" контрабанду людей Януковича

13:42, сьогодні 1667
Чорновол: Заступник голови СБУ Артюхов "кришує" контрабанду  людей Януковича
Тетяна Чорновол / otb.com.ua
Заступник голови Служби безпеки України, начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Юрій Артюхов "кришує" контрабанду нафтопродуктів із окупованих територій в Україну людьми Януковича.
Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки та оборони Тетяна Чорновол.
За часів президентства Януковича контрабандою керував Курченко, зараз ці схеми курує партнер Курченка — Ставицький через представника в Україні — депутата Онищенка. Вони зараз працюють активно в українських портах Одеси, Миколаївщини і Херсонщини,
— повідомила Чорновол.
"Всі ці "схемщики" не могли б працювати, якби у них не було потужного "даху". "Кришуванням" цього контрабандного бізнесу займається заступник голови СБУ Артюхов, який якраз і претендує на посаду керівника служби СБУ", — сказала Чорновол.
За її підрахунками, якщо порівняти статистику надходження бензину в Україні з-за кордону, а також виробництво бензину в країні, і порівняти з роздрібною торгівлею, то вийде, що роздрібна торгівля набагато вище за об'ємом.
"Звідки він виникає? Насправді відповідь проста — це контрафактна і контрабандна складова. Ємність цього ринку десь мільярд доларів", — повідомила Чорновол.
Крім того, представник "Народного фронту" заявила про ще один напрямок контрабанди Артюховим в зоні АТО — це товари, які забезпечують бізнес-партнери Юри "Єнакієвського": брати Аврамови і Анатолій Зуєв "Зуй".
Спільно з народним депутатом і менеджером Юрія Іванющенка Олегом Недавою вони проводять ряд схем на непідконтрольній Україні території,
— сказала Тетяна Чорновол.
Представник "Народного фронту" наголосила на необхідності розголосу інформації про контрабанду діяльність людьми Януковича і заступником голови СБУ.
"Цій мафії необхідно, щоб їх структура стабілізувалася і ніхто їм не заважав, щоб не було жодних скандалів і ніхто не говорив, хто стоїть за їх злочинами", — наголосила народний депутат.
"Нещодавня атака на Міністерство внутрішніх справ була саме з цих причин, бо МВС зупиняє контрабандні судна, а добровольчі батальйони МВС відіграють серйозну роль у зоні АТО, оскільки в основному вони забороняють вантажам проходити через територію України в непідконтрольну зону", — підсумувала представник "Народного фронту".

Немає коментарів:

Дописати коментар