пʼятницю, 15 червня 2018 р.

Індія відмовилася від розроблення з Росією винищувача нового покоління через відсутність у РФ унікальних технологій – ЗМІ

Індія відмовилася від розроблення з Росією винищувача нового покоління через відсутність у РФ унікальних технологій – ЗМІ

Угоду на $9 млрд зі створення на основі російського Су-57 першого індійського винищувача скасували, оскільки в Індії є аналогічні технології, пише Economic Times із посиланням на учасників переговорів.



Індія відмовилася від спільного проекту з Росією
Індія відмовилася від спільного проекту з Росією 
Фото: ЕРА
Індія відмовилася від багатомільярдної угоди з Росією з розроблення індійського винищувача п'ятого покоління через те, що РФ не володіє якимись унікальними технологіями. Про це пише Economic Times із посиланням на джерела, які брали участь у переговорах.
Влада Індії планувала витратити $9 млрд на створення винищувача на основі російського літака Су-57. Співрозмовники видання розповіли, що останнім "цвяхом у труну проекту" стали запевнення організації оборонних досліджень і розроблень міноборони Індії, що країна вже має всі необхідні технології або вони наразі  на стадії розроблення.
У серпні 2017 року глава індійського бюро ресурсу Вівек Рагхуванші заявив, що Індія має намір замінити російські палубні винищувачі МіГ-29К через труднощі з їх експлуатацією та технічними проблемами.
20 квітня 2018 року Jane's Defense Weekly з посиланням на офіційні джерела повідомило, що Індія вийшла зі своєї 11-річної спільної програми з Росією щодо створення винищувача п'ятого покоління. Індійська сторона заявила, що російський Су-57, який у міноборони Індії вважали перспективним багатофункціональним винищувачем, не відповідає вимогам щодо скритності, бойової авіоніки, радарів і датчиків.

Немає коментарів:

Дописати коментар