суботу, 28 травня 2016 р.

Одесі демонтували найбільший пам’ятник Леніну

субота, 28 травня, 2016, 23:10 Події  559 В Одесі демонтували найбільший пам’ятник Леніну
У суботу бригада одеських комунальників демонтувала найбільший пам’ятник Леніну, який упродовж останніх дев’яти років стояв на території одного з парків.

Монумент знесли в рамках виконання закону про декомунізацію, – повідомляє Укрінформ.

«Десятиметрову скульптурну фігуру більшовицького вождя, що складається з семи масивних блоків, зняли з постамента з допомогою двох баштових кранів і готуємось вивезти за межі Одеси. Охочих перешкоджати процесу демонтажу не виявилось», – зазначив керівник бригади комунальників.

Варто зауважити, що ще в 2006 році монумент було перенесено з Куликового поля в глибину парку Савицького, що у районі Дальніх млинів.

Окрім цього монумента, підлягають демонтажу, відповідно до розпорядження №305-А голови Одеської облдержадмінстрації Міхеїла Саакашвілі, також скульптура більшовицького вождя на території морського порту і два пам’ятники місцевим більшовикам: Михайлу Томасу – на Італійському бульварі та Андрію Іванову – на Михайлівській вулиці.

Найближчим часом буде знесено й «стіну чекістів» на вулиці Мечникова, меморіальні дошки Котовському, Блюхеру, Щорсу і Галану, а також погруддя, пам’ятний камінь, дві меморіальні дошки Жукову та інші символи тоталітарного режиму.

Одесапам'ятник ленінудекомунізація
* Якщо Ви знайшли помилку в тексті новини, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.

читайте також
В Одесі зносять останній 10-метровий пам’ятник Леніна
вівторок, 17 травня, 2016, 12:29
 Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/05/28/v_odesi_demontuvaly_naybilshyy_pamyatnyk_leninu_703359

Немає коментарів:

Дописати коментар