суботу, 28 травня 2016 р.

На Яворівський полігон прибули близько тисячі строковиків

На Яворівський полігон прибули близько тисячі строковиків



Призовники одразу перевдягаються у форму і починають підготовку
Близько тисячі новобранців, призваних на військову службу під час весняного призову, прибули до Навчального центру у Старичах на Львівщині (Яворівський полігон), повідомили в прес-службі Міністерства оборони.
Призовники приїхали на Львівщину з різних міст України
 У 184-ому Навчальному центрі юнаків зустрічають офіцери циклової комісії психологічної підготовки, яка залучена у групу професійно-психологічного відбору. У співбесіді зі строковиками офіцери-психологи виявляють хлопців із нестійкою нервовою системо, після чого надають рекомендують командирам, як працювати з такими призовниками.
Після проходження співбесіди із психологами строковики переодягаються у військову форму та розміщуються в казармах. Майже місяць новобранці проходитимуть курс первинної військово-професійної підготовки, опановуючи ази військової служби: вивчатимуть статути Збройних сил України, проходитимуть стройову, вогневу, тактичну та воєнно-ідеологічну підготовки. Після складання військової присяги на вірність українському народові, строковики проходитимуть підготовку за військовим фахом.
Строковики одразу розпочинають піготовку
Адаптуватися до умов служби строковикам допомагають досвідчені офіцери. Щотижня строковиків відвідують священики Центру військового капеланства УГКЦ зі Львова, які проводять бесіди на морально-етичну тематику. 
Військовий капелан отець Тарас Михальчук проводить духовні бесіди зі строковиками
Крім того, щонеділі у Навчальному центрі відбуваються концерти. Під час одного із концертів талановитий строковик Артем Ящишин із міста Зеленодольська, що на Дніпропетровщині, зі сцени разом із Муніципальною капелою бандуристів із міста Івано-Франківська заспівав кілька пісень для своїх побратимів.
Перед складанням військової присяги, яка відбудеться за кілька тижнів, на строковиків весняного призову 2016 року чекає «бойове хрещення» — перші стрільби на полігоні.

Немає коментарів:

Дописати коментар