пресс-служба Генштаба ВС
Проросійські бойовики готують прорив українських позицій в районі міста Авдіївка Донецької області. Про це на своїй сторінці Facebook написав народний депутат України і координатор батальйону "Київ-1" Євген Дейдей.

"Даремно ми сподівалися, що можливо змусити агресора піти зі Сходу України мирним шляхом. Даремно ми сподівалися на припинення обстрілу і збереження життів наших бійців і сотень тисяч мирних громадян. Ворог знову настає. Ситуація в районі н. п. Авдіївка напружена до межі. Російсько-терористичні війська наступають з усіх позицій. Вони вже впритул підійшли до лінії розмежування... Обстріл триває майже годину. Бойовики використовують весь спектр озброєнь, заборонених Мінськими угодами. Вони наступають дуже впевнено", – написав він.

Нардеп підкреслив, що біля Авдіївки можливий прорив бойовиків, однак висловив упевненість, що українські воїни, які знаходяться в епіцентрі ворожого наступу, вистоять.
Як повідомлялося, сьогодні, 27 травня, патруль СММ ОБСЄ потрапив під обстріл зі стрілецької зброї в районі Авдіївки Донецької області. Під час обстрілу жоден з членів патруля не був поранений.