четвер, 29 жовтня 2015 р.

Березовець: Мета відродження піонерії в Росії – виховання безсловесних зомбі для «руского міра»

Березовець: Мета відродження піонерії в Росії – виховання безсловесних зомбі для «руского міра»

Росія продовжує жити життям шизофреніка. З одного боку, стирається пам’ять про роки демократизації в СРСР, часи перебудови, з іншого – звеличується роль сталінізму і пізньої брежнєвської епохи застою. Ось і сьогодні ідея Путіна відродити по суті піонерську організацію віддає гіршими традиціями совка.

Тарас Березовець. Фото: Тарас Березовець/Facebook
Тарас Березовець. Фото: Тарас Березовець/Facebook
Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політтехнолог, директор компанії персонального та стратегічного консалтингу «Berta Communications» Тарас Березовець.
«Ті, хто молодший 35-ти років, і не зрозуміють, про що йдеться. Тим часом, за зовнішньою розважальною і легкою оболонкою піонерської організації стояла залізна дисципліна і ідеологічна обробка. У дитинстві я встиг побувати в декількох піонерських таборах, включаючи «Артек», і пам’ятаю, і ранкову муштру, і відвідування та обговорення ідеологічно «правильних» фільмів, і шельмування контркультурщиків, рок-н-ролу та іншої буржуазної «зарази». У дитинстві мене в піонери не приймали півроку через погану поведінку, незважаючи на те, що я був відмінником», – написав Березовець.
За його словами, героями піонерів повинні були стати піонери-герої, особливо Павлик Морозов, який здав НКВС рідного діда та інших родичів. Це добре пам’ятають усі, хто вчився в школі в 70-80-х. «Так що головна мета відродження піонерії – аж ніяк не патріотичне виховання, а виховання стада, безсловесних зомбі для «руского міра», які підуть мовчки вмирати за хворобливі цілі імперії туди, куди їх відправить батьківщина», – підсумував політтехнолог.

Немає коментарів:

Дописати коментар