суботу, 31 жовтня 2015 р.

Деньги Шариковых.На рахунках банку Януковича-молодшого арештували 2,6 мільярда


На рахунках банку Януковича-молодшого арештували 2,6 мільярда

сьогодні 20:01
Після обшуку у "Всеукраїнському банку розвитку" слідчі наклали арешт на депозитні рахунки фінустанови на суму понад 2,6 млрд гривень, з яких 12 млн грн належать особисто Олександру Януковичу.
Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці вФейсбуці.
"Слідчими ГСУ МВС проведений обшук в ПАТ "ВБР" та накладений арешт на депозитні рахунки фізичних та юридичних осіб на суму понад 2,6 млрд грн", - написав він.
Аваков наголосив, що таким чином слідчі запобігли махінаціям із цими коштами.
"За наявними у слідства даними, у листопаді 2015 року заплановано початок ліквідаційної процедури ПАТ "ВБР", у результаті якої депозитні кошти могли бути повернуті Януковичу О.В. та підконтрольним йому фізичним та юридичним особам", - зазначив міністр.
Він уточнив, що міліція здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо службових осіб ПАТ "ВБР", власником якого є син Януковича, за частиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 209 Кримінального кодексу України.
"В ході досудового слідства встановлено, що службові особи ПАТ "ВБР" у період 2012-2014 років незаконно видали кредити державним підприємствам за завищеними відсотковими ставкам, а отримані злочинні доходи легалізували шляхом розміщення коштів на депозитних рахунках власника банку - Януковича О.В. та підконтрольних осіб - працівників банку "ВБР" та інших юридичних осіб", - поінформував Аваков.

Немає коментарів:

Дописати коментар